Hirdetés, 2021. 02. 28.

Nagyböjt II. vasárnapja, 2021. február 28.

  1. Szombat este a szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk és gyónási lehetőség is van.
  2. Miserend hétköznap:

Hétfő este 18 órakor Széphalom

Kedd reggel 7 órakor Ófalu

                    Csütörtök este 18 órakor Széphalmon

                    Péntek reggel 7 órakor Ófalun +a mise után fél 9-ig csendes szentségimádás

                    Szombaton este 18 órakor Széphalmon lesz szentmise

  • Nagyböjtben, péntekenként 18 órától van szentmise, az esti szentmise után keresztúti ájtatosság lesz a Széphalmi templomban.
  • Vasárnap országos gyűjtés a katolikus iskolák javára. Hálásan köszönjük a támogatást.
  • Jóhír-levélbe a cikkek leadási határideje március elseje, hétfő este.
  • Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés: március 7-től 14-ig. Mise után leadható.
  • Kedves testvérek: Bár a járványhelyzet miatt a vasárnapi szentmiséken – biztonsági okokból – nem tartunk perselyezést, kérjük a kedves testvéreket, hogy adományaikkal továbbra is támogassák a templom és a plébánia működését. A perselybe szánt összeg a misék végén a kijáratoknál levő dobozokban elhelyezhető, a rendszeres egyházi hozzájárulás (régi nevén „egyházi adó”) pedig többféle módon is rendezhető: személyesen a plébániai irodában ügyfélfogadási időben; csekken, ami a sekrestyéből elvihető; valamint banki átutalással is (Budapest-Széphalmi Jézus Szíve Plébánia, OTP: 11702036-20612108). Minden támogatást hálásan köszönünk!

Urunk Jézus, mi is sokszor úgy vagyunk, mint az apostolok: a dicsőség egyet jelent számunkra a ragyogással és a mindent betöltő, fönséges isteni szózattal. Amikor pedig szenvedésről és halálról beszélsz, azt meg sem halljuk, oda sem figyelünk rá, vagy éppen élénken tiltakozunk: “Ilyen, Uram, nem történhet meg Veled!” – és persze velünk sem.

Taníts meg, kérünk, hogy ne földi, külsődleges dicsőségre vágyakozzunk, hanem Isten fiainak mennyei dicsőségére, az Atya örök elismerésére, mely a Veled való egységből fakad, s mely legtöbbször éppen akkor nyilvánul meg rajtunk, mikor a színeváltozás ragyogásából semmi sem látszik itt a földön.

Vélemény, hozzászólás?